Wonderlinks
 
Wonderlinks
 
Wiek Lenssen - De Maya-profetieën

Colombia, 1997, ergens diep in de Amazone. Op een bijeenkomst van meer dan 400 medicijnmannen, medicijnvrouwen en stamoudsten van indianenstammen uit het gehele Amerikaanse continent, krijgt filmmaker Wiek Lenssen de ‘opdracht’ om de boodschappen van deze verzameling indianen in de buitenwereld bekend te maken. Boodschappen over ophanden zijnde wereldwijde natuurrampen tot aan het jaar 2012, maar ook over wereldwijde bewustwording als de opmaat naar een harmonische wereldgemeenschap.

Hij besluit dat zijn film voornamelijk zal gaan over de duizenden jaren oude geheimzinnige kalender van de Maya-indianen uit Guatemala, een kalender die deze boodschappen uit een mystiek verleden in zich draagt.

Deze film werd onder de naam The Year Zero voor het eerst in 2001 uitgebracht; een lange documentaire bioscoopfilm over de indiaanse visie op onze zeer nabije toekomst.

Het verhaal van Wiek Lenssen over de totstandkoming van de film is ronduit wonderlijk te noemen. In zijn boek "De Maya-profetieën" beschrijft  hij de bizarre, ‘toevallige’ gebeurtenissen, die het maken van deze film steevast begeleid hebben, en hoe deze ervaringen een onuitwisbare indruk achterlieten op zijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

Het boek heeft inhoudelijk duidelijk parallellen met de spirituele bestseller "De Celestijnse Belofte" van James Redfield. Alleen is het boek van Wiek Lenssen geen roman maar een verslag van reële gebeurtenissen.

 

 

Het boek van Wiek Lenssen:
"De Maya-profetieën, Het verhaal achter de film The Year Zero"

 


Website:

Wiek Lenssen




  |  4 reactiesKlik hier om te reageren op dit artikel

Reacties

waar is deze film te zien?
 
janssen 18-01-2008  |  15:22:42

Zie boven de link naar de site van Wiek Lenssen voor meer info over de film. Persoonlijk vond ik het boek 'spannender'...
 
Karel Emck 21-01-2008  |  22:33:13

Ik ben ook benieuwd waar deze film te zien is.
 
Geertrui Potveer 20-03-2008  |  07:28:39

<a href=http://buyzithromax.ru/&gt;zithromax</a>
 
istm7iwt 05-11-2015  |  22:04:55