HomeInfoSponsorinfoInitiatiefBegrotinggezochtKostenpostengedachteNieuwsbrief
 
"Wonder is the seed of knowledge". Plato
 
   


Karel Emck

Weblog:

Gedachtegoed

 

Verwonderen…  alleen het woord is al mooi.

Waar het voor kinderen haast een 2e natuur is om zich over van alles te verwonderen, lijkt het dat wij volwassenen dit vermogen een beetje kwijt zijn geraakt. Terwijl er meer dan genoeg is om je over te verwonderen!

Het idee om de ’verwonderdag’ te organiseren ontstond in de loop van 2007 en was mede geïnspireerd door het wonderlijke rijstexperiment.

De verwonderdag wordt een bijzondere dag met inspirerende sprekers, verhalen en acts. Het doel hierbij is niet zozeer om bezoekers ergens van te overtuigen:
Of de sprekers en acts ’de waarheid’ brengen (voor zover er al zoiets zelfs als ’de waarheid’ bestaat)  is niet zo relevant. Wanneer de dag verwondering oproept, inspireert en bezoekers prikkelt om mogelijk een keer anders te kijken naar de wereld ... en naar zichzelf, is de dag wat mij betreft geslaagd.

Verwondering kent vele vormen. Als er 1 rode draad op de dag is dan is het de kracht van gedachten.
Dit thema wordt vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Sprekers zijn mede geselecteerd op basis van het vermogen om verwonderlijke zaken tastbaar en concreet te maken. Klik hier voor een overzicht van sprekers en acts.

De dag is luchtig qua opzet waarbij er ook alle ruimte is voor de lach. Cabaretiers Michiel Peerenboom en Felix Klaar zullen de ’Verwunderbar’ bemannen en op geheel eigen wijze het thema van de dag benaderen.

Alvast veel plezier toegewenst.Karel Emck
(Initiatiefnemer verwonderdag)


Quicklinks:  HomeSprekers  - ProgrammaLocatie - Inschrijven - Sponsoren